Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه ناشران استان قم در جریان سفر هفته گذشته هیئت دولت به این استان، خواستار این شد که تخصیص سهمیه کاغذ ناشران قم در خود این استان و توسط نهادهای ذی‌ربط انجام شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ رونق از بازار کتاب و کتابخوانی در ایران سال‌هاست که رخت بربسته است. با وجود این، فعالان این صنف همچنان در تلاش‌اند تا به هر شکل ممکن خود را سر پا نگه دارند و برای همان عده معدود دوستدار کتاب فعالیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این سال‌ها با وجود حمایت‌های دولتی از صنف نشر، مشکلات و اتفاقاتی موجب شده تا نشر بیش از گذشته دستخوش تلاطم شود.

افزایش نرخ ارز که گرانی کاغذ را در دهه 90 رقم زد و شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر از جمله ضربه‌های نهایی به پیکره نشر بوده است. مشکلاتی که اگرچه در نوع خود آسیب‌رسان بوده‌اند، اما از سوی دیگر روزنه‌هایی از امید را نیز گشوده‌اند‌، زیرا افزایش قیمت کاغذ رفته‌رفته موجب حذف ناشرنماها خواهد شد و شیوع ویروس کرونا نیز آشتی هر چند نسبی میان مخاطب و کتاب را رقم زد. 

با روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز امید برای بهتر شدن فعالیت‌های حوزه نشر بیشتر شده است،‌ در این میان حمایت‌های دولتی از این صنعت تأثیرگذار است، یکی از مهمترین حمایت‌های دولتی، حمایت از تولید داخلی کاغذ و اختصاص کاغذ با قیمت مناسب به ناشران است. کاغذ مشکلی است که اگر حل شود،‌ دیگر مشکلات صنعت نشر تا اندازه قابل توجهی برطرف خواهد شد.

در این زمینه،‌ معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در دولت سیزدهم در ماه‌های اخیر با تعیین تکلیف شدن پرونده واردکننده متخلف کاغذ‌، توانست بخشی از کاغذهای در اختیار را در میان ناشران توزیع کند. موضوعی که منجر به رشد انتشار کتاب در ماه پایانی پاییز شد. طبیعی است که با توجه به وقفه ایجاد شده چند ماهه میان درخواست ناشران و توزیع کاغذ،‌ نتوان به همه تقاضها پاسخ داد و برخی مطالبات بدون پاسخ مانده باشند. اما نمی‌توان منکر تأثیری شد که توزیع کاغذ دولتی بر این روزهای بازار نشر می‌گذارد.

حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان استان قم، در این زمینه به تسنیم گفت:‌ وضعیت چاپ و نشر کتاب در دو سال اخیر در استان قم بسیار وضعیت نگران‌کننده‌ای را سپری کرده است،‌ به گونه‌ای که بالغ بر 40 درصد دچار کاهش در انتشار کتاب شده‌ایم.

وزیر ارشاد: با تعطیلی مجدد سینماها مخالفیم/ خودکفایی ایران در تولید کاغذ تا سال 1402/ اعطای کمک‌های بلاعوض ‌به ‌رسانه‌هاقفل تولید کاغذ تحریر را خواهیم شکست/ ورود 8 هزار تُن کاغذ تحریر و 500 تُن کاغذ روزنامه به بازار تا پایان سالمعاون فرهنگی وزیر ارشاد به انتقادات درباره تخصیص کاغذ پاسخ داد/ چرا ناشران دولتی کاغذ گرفتند؟

وی ادامه داد:  تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید،‌ تخصیص کاغذ در اختیار تعاونی ناشران آشنا بود که نسبت به ناشران استان شناخت لازم را داشت،‌ اما اکنون تخصیص کاغذ در اختیار خانه کتاب و ادبیات ایران است،‌ طبیعتا این عزیزان شناخت کافی از ناشران استان ندارند. 

خرمی گفت: ناشران استان قم انتقادات و اعتراضاتی نسبت به عدم دریافت کاغذ در چند نوبت تخصیص اخیر داشتند. در سفر هفته گذشته هیئت دولت به استان قم،‌ ما این موضوع را با وزیر ارشاد مطرح کردیم.

وی ادامه داد: مطالبه ما این بود که تخصیص سهیمه کاغذ استان قم یا در اختیار تعاونی ناشران قرار گیرد یا اداره ارشاد استان این مهم را بپذیرد. وزیر ارشاد در این زمینه به ما قول مساعد داد و موضوع در شورای اداری استان که با حضور رئیس جمهور برگزار شد،‌ نیز مطرح شد. شخص رئیس جمهور نیز تأکید کرد که برای تخصیص کاغذ استان قم در خود استان تصمیم‌گیری شود.

این فعال صنف نشر با اشاره به نیاز ناشران استان قم به کاغذ گفت:‌ طبق آخرین آمار، ما 18 هزار تقاضا از سوی ناشران استان داشتیم،‌ که کاغذ دریافت نکرده‌اند‌، این تقاضاها هم‌اکنون و در دولت سیزدهم نیز پابرجاست.تعدادی از این ناشران وجه کاغذ را نیز پرداخت کرده‌اند.

خرمی با اشاره به اینکه اغلب ناشران استان قم خصوصی هستند و تنها 10 درصد ناشران دولتی‌اند‌، گفت: با کاغذ بندی 700 هزار تومان عمده ناشران دست از انتشار کتاب کشیده‌اند. در دو سال اخیر شمارگان نشر در قم بسیار کاهش داشته و نهایتا تا 500 نسخه می‌رسد،‌ کما اینکه بسیاری از ناشران دیجیتال چاپ می‌کنند و تعداد به مراتب پایین‌تر است. 

وی در ادامه افزود:  اتحادیه ناشران استان قم آمادگی برگزاری نمایشگاه استانی و نمایشگاه‌ بین‌المللی حوزه دین را دارد،‌ این موضوع را نیز با وزیر ارشاد مطرح کردیم. 

خرمی با اشاره به رویکردهای حمایتی دولت از صنعت نشر و کتابفروشی‌ها به طرح‌های فصلی اشاره کرد و افزود:‌ لازم است در برگزاری طرح‌های فصلی زمان طرح و یارانه افزایش پیدا کند.

رئیس اتحادیه ناشران استان قم با اشاره به مشکلات در صنعت چاپ استان نیز گفت: در صنعت چاپ نیز مشکلاتی وجود دارد،‌ برای نمونه چاپخانه بزرگ قرآن کریم که قرآن،‌ ادعیه و کتب مذهبی منتشر می‌کند،‌ تعدیل نیرو داشته و حجم فعالیت‌هایش را کاهش داده است.

 وی ادامه داد:‌ با توجه به اینکه در کل کشور تنها مرکزی که در حوزه دین به صورت اختصاصی فعالیت می‌کند، قم است انتظار ما این است که قم را ویژه‌تر ببینند. در صنعت چاپ و نشر ما مقام دوم را داریم. انتظار داریم هم حمایت دولتی بیشتر شود هم مسئولین توجه بیشتری به ما داشته باشند.

خرمی همچنین با اشاره به حضور برخی از ناشران کتاب‌ساز در استان قم،‌ اضافه کرد:‌ این ناشران شناسایی شدند و  ما هیچ حمایتی از آن‌ها نداریم،‌ کاغذ دولتی هم در اختیار این افراد قرار نمی‌گیرد،‌ طبیعتاً با کاغذ آزاد بندی 700 هزار تومان نیز این ناشران نمی‌توانند در درازمدت فعالیت داشته باشند و خودبه خود از گردونه نشر خارج می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ناشران دینی صنعت کاغذ صنعت کاغذ ناشران استان قم اتحادیه ناشران وزیر ارشاد تخصیص کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه کتاب تهران از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود؛ از همه خبرنگاران برای پوشش رسانه‌ای این رویداد فرهنگی دعوت می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امسال و نخستین‌بار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضایی به مساحت ۱۵۰ هزار متر مربع برپا شده است؛ عنوان کرد: این رویدا بزرگ فرهنگی با حضور هزاران ناشر از امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیش از ۲۵ کشور حضور فعال دارند.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه عدالت فرهنگی مانند سال گذشته موضوع محوری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود، اظهار کرد: براساس تمهیدات انجام شده با فعال شدن بخش مجازی نمایشگاه کتاب، هر فرد ایرانی می‌تواند با ورود به سامانه خرید مجازی نمایشگاه، کتاب را با تخفیف خریداری کند و این کتاب را رایگان در منزل تحویل بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان رئیس جمهور که شب گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: سال گذشته نزدیک به ۲ میلیون نفر از سامانه نمایشگاه مجازی، کتاب را رایگان با همکاری وزارت ارتباطات و شرکت ملی پست در منزل خود دریافت کردند. ان‌شاالله این اتفاق امسال نیز انجام خواهد شد.

وی بابیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم امسال نیز نمایشگاه کتاب تهران با استقبال چشم‌گیری روبه‌رو شود، افزود: تقریباً همه فعالان و ناشران برجسته حوزه نشر امسال در نمایشگاه کتاب سی‌وپنجم حضور دارند؛ چراکه این رویدا یک محل وفاق و دیدار فرهنگی است.

سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • بودجه ۲۰ همتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کتاب نقطه قوت تاریخی ایران است
  • ۲ مطالبه مهم رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب سال گذشته/ نکاتی که نیازمند توجه جدی است
  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • اسماعیلی: مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • ۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»